DSC 38942

Onze deelname aan het provinciaal toernooi in Buggenhout op zondag 8 maart betekent een belangrijke muzikale mijlpaal in het bestaan van onze harmonie.

Toen we zondagmiddag verzamelden in het cultuurcentrum “De Pit“ voor het inspelen van onze werken, viel al meteen de rust en joviale sfeer op onder de muzikanten. Weinig tekenen van stress ook bij  de dirigent, met uitzondering voor het vergeten (?) aambeeld die te elfder ure nog werd nagebracht door een bestuur escorte.

Dit alles zorgde ervoor dat de 66 collega muzikanten, na het obligate stemmen, rustig hun plaats innamen en met volle concentratie de eerste tonen inzetten van ons inspeelwerk.

En dan was de tijd aangebroken om het verplichte werk "Homeland" los te laten op de jury en de kleine schare toehoorders, waaronder een aantal Kluisbergse fans. Met veel muzikaal gevoel werd dit werk gebracht zodat Jeroen na het uitdeinen van het laatste akkoord zijn beide duimen ostentatief in de hoogte kon brengen. Met een ietwat schuchtere aanzet van ons plichtwerk “Subterra” waren weliswaar niet “de Gidsen“ aan het musiceren, maar kreeg menigeen kippenvel bij deze uitvoering. Na een 25tal minuten was de klus geklaard en was het afwachten wat het verdict van de jury zou brengen.

En het was het wachten waard: de KH “De Vlaamse Ardennen” geklasseerd in ere-divisie in 2010, thans zich voorstellend in de categorie uitmuntendheid, bekomt uitmuntendheid met grote onderscheiding. Uitbundig applaus in de zaal en muzikanten die elkaar om de hals vlogen om dit muzikaal succes te vieren.

Zoals het de gewoonte is kon een beperkte delegatie nadien met de jury even gaan nakaarten en wat volgt zijn letterlijk de woorden van enkele jury-leden :

"Unanimiteit onder de jury inzake de muzikaliteit, tempi, klankschakeringen en samenspel van de harmonie"

"Heel  veel lof voor de dirigent Jeroen die met ongelooflijk veel bravoure en deskundigheid zijn korps leidde"

"Een korps die met heel wat jeugd nog voldoende potentieel heeft om verder muzikaal te groeien"

" De muzikanten gaven blijk van met overtuiging en enthousiasme te musiceren"

"Een terechte keuze om na de vorige editie te opteren voor de categorie uitmuntendheid met een dirigent die van aanpakken weet en stijlvol zijn korps dirigeerde"

"De harmonie Kluisbergen slaagde erin om de juryleden met een tevreden gevoel hun taak te laten volbrengen"

"Homeland werd op een schitterende wijze gebracht, en was de uitvoering van Subterra verdienstelijk"

Zo beste collega muzikanten, de dirigent en het bestuur wenst uitdrukkelijk alle muzikanten te bedanken voor de maandenlange volharding en inzet bij de wekelijkse repetities, de partiële herhalingen en de algemene herhaling in Buggenhout van zondag 22 februari. En om het met de woorden van Jeroen te herhalen: "Wij hebben dit samen gerealiseerd en mogen terecht fier zijn op onze geleverde prestatie".

Het bestuur wenst nadrukkelijk Jeroen Alluyn te feliciteren met zijn muzikale vuurdoop in zaal “de Pit" en hoopt met hem en alle muzikale leden nog een mooie toekomst uit te bouwen voor onze harmonie.

Onze volgende afspraak is ons concert “Muziek en reizen" voorzien op zaterdag 25 en zondag 26 april.

Volgend concert

Geen evenementen

Onze hoofdsponsors